Onko naurujooga hömpänpömppää?

On 1.6.2012, kello on 17.40. Ottaa pattiin, närästää, vaivaannuttaa, jännittää. Aivot raksuttaa enemmän kuin koskaan keksiäkseen tekosyyn perääntymiseen. En keksi tekosyytä ja uteliaisuus voittaa. Tämä hömpänpömppä kortti on katsottava. Tiedossa on kohta elämäni ensimmäinen naurujoogatunti vaimoni synttäreillä.
Lähdin lampsimaan kerhohuoneelle, jossa ohjaaja jo odotteli. Kaikki oli paikalla, joten enää en voisi perääntyä. Jännittää mielettömästi. Pitääkö tässä nauraa? No katsotaan mitä eteen tulee ja mennään sen mukaan.

En kyllä ihan odottanut sitä mitä eteeni sitten tuli. Kun naurujooga oli aikansa kestänyt, ajattelin sen olevan ihan kivaa, mutta itse vapaanaurussa ennakkoluulot rapisivat. Kukaan ei puhunut mitään, naurettiin vaan ja ehkä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Huomasin, että minulla oli reservissä aika paljon naurua, mikä sitten kontroloimattomasti purkautui ja tarttui muihin.

Siitä on nyt kolme ja puoli vuotta aikaa. Mitä sitten tapahtui? Kouluttauduin naurujoogaohjaajaksi. Nauran enemmän, syystä ja syyttä.

IMAG0747_BURST016

Nauraminen rohkaisee. Rohkaistuin perustamaan yrityksen, josta olen unelmoinut ja jopa töitäkin on riittänyt naurujoogan saralla. Kiitos naurujoogan, olen rohkaistunut harrastusten suhteen. Rohkaistuin menemään uintijoukkueen treeneihin auttavalla uintitaidolla. Edelleenkin 1,5-vuoden harrastamisen jälkeen polskin altaassa hengästyen heikoimpana lenkkinä, mutta mitäs sitten! Rohkaistuin hankkimaan punttisalikortin ja kaiken kukkuraksi rohkaistuin jopa käymään salilla. Jos kerran pystyn nauraa tirskumaan ammatikseni ja vastaanottamaan myötähäpeää, niin pärjään kyllä punttisalillakin. UGH!

Joten kysymykseen, onko naurujooga hömpänpömppää? Mielestäni se on erittäin hyödyllistä hömpänpömppää. Toivon tietenkin, että sinäkin saisit naurujoogasta samanlaisen kokemuksen kuin minä. Joten älä peräänny vaan mene kohti hömpänpömppää, se saattaa muuttaa elämäsi. Hömpänpömppä saattaa rohkaista sinua tekemään jotain, mistä olet unelmoinut. Kerkeät kyllä raapia nivusiasi myöhemminkin.

Hymy pois pyllystä ja nauramaan!

Terkuin Antti